Karrysuppe med kylling: Få den bedste opskrift på Mulligatawny

Karrysuppe med kylling: Få den bedste opskrift på Mulligatawny

Suppen med det kryptiske navn er en indisk karrysuppe med linser og kylling. Den blev opfundet under kolonitiden for at tilfredsstille englændernes smag og findes i mange versioner, bl.a. med ris og æbler. Jeg har valgt at bruge røde linser.

4 personer

Arbejdstid: 40 min.

Koge/stegetid: 35 min.

Ingredienser:

1 stort løg

3-5 fed hvidløg

15-25 g frisk ingefær

2 store tomater

50 g smør

1 tsk. hel spidskommen

1 tsk. hel koriander

1 tsk. brune sennepsfrø (se tip)

2 stk. tørret chili

1 spsk. karry

4 spsk. mel

1½ l hønsebouillon

250 g røde linser

300-400 g kyllingebryst

1 dåse kokosmælk

1 lime eller citron

salt og peber

frisk koriander

Tilbehør:

brød

Sådan gør du: 

1.jpg

1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær tomaterne i små stykker.

2.jpg

2. Smelt smørret i en stor gryde, og rist spidskommen, koriander, sennepsfrø og chili i smørret i 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og tomater, og steg under omrøring i 5 min. Tilsæt karry, og steg i 30 sekunder. Rør melet ud i blandingen, og tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Giv det et opkog.

3.jpg

3. Skyl linserne i koldt vand, og rør dem i suppen. Læg kyllingekødet i suppen, og lad det simre under låg i 20-25 min.

6.jpg

4. Tag kødet op, og tilsæt kokosmælk. Kog suppen igennem, og smag til med citrussaft, salt og peber. Skær eller riv kødet i mindre stykker, og vend dem i suppen. Servér suppen i dybe tallerkner med et drys frisk koriander, og giv brød til.

Tip

Brune sennepsfrø har en stærk og aromatisk smag, som er velegnet til krydret mad, og som bruges meget i det indiske køkken. Der findes også sorte sennepsfrø og de almindelige gule, som vi kender fra sennep og syltekrydderier.