Karrysuppe: Perfekt til selv de kræsne
Ingredienser
- Karrysuppe med stegt kylling og kokos
- 1 løg
- 1⁄2 knoldselleri (lille)
- 2 gulerødder
- 1 bagekartoffel (lille)
- 11⁄2 spsk olivenolie
- 1-11⁄2 spsk karry (mellemstærk)
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 9 dl vand eller hønsebouillon
- 1⁄2 dåse kokosmælk
- 1 spsk fintrevet ingefær
- salt og knust chili
- 11⁄2 spsk citronsaft
- 3 kyllingebrystfileter
- 1 spsk olivenolie
- ristet kokosmel til drys hakket persille til drys
- Tilbehør:
- kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og stave af gulerødder og agurk
- Sådan gør du:
- Pil og snit løget i små tern.
- Skræl og skær knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.
- Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter.
- Tilsæt karry og hvidløg og rist videre i 1-2 minutter.
- Kom knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med vandet og læg låg på. Kog suppen i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen, til den opnår en jævn konsistens.
- Hæld den tilbage i gryden og kog den i 1-2 minutter sammen med kokosmælk og ingefær. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
- Steg kyllingebrystkødet på en pande med olivenolie i 7-8 minutter på hver side, til det er gennemstegt.