Opskrift på karrysuppe

Karrysuppe: Perfekt til selv de kræsne

Ingredienser

  • Karrysuppe med stegt kylling og kokos
  • 1 løg
  • 1⁄2 knoldselleri (lille)
  • 2 gulerødder
  • 1 bagekartoffel (lille)
  • 11⁄2 spsk olivenolie
  • 1-11⁄2 spsk karry (mellemstærk)
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 9 dl vand eller hønsebouillon
  • 1⁄2 dåse kokosmælk
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • salt og knust chili
  • 11⁄2 spsk citronsaft
  • 3 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk olivenolie
  • ristet kokosmel til drys hakket persille til drys
  • Tilbehør:
  • kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og stave af gulerødder og agurk

  1. Sådan gør du:
  2. Pil og snit løget i små tern.
  3. Skræl og skær knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.
  4. Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter.
  5. Tilsæt karry og hvidløg og rist videre i 1-2 minutter.
  6. Kom knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med vandet og læg låg på. Kog suppen i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre.
  7. Blend suppen, til den opnår en jævn konsistens.
  8. Hæld den tilbage i gryden og kog den i 1-2 minutter sammen med kokosmælk og ingefær. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Steg kyllingebrystkødet på en pande med olivenolie i 7-8 minutter på hver side, til det er gennemstegt.