Kartoffel-ærtesuppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
- Fedt:16 %
- Protein:18 %
- Kulhydrat:66 %
4
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 2 hakkede fed hvidløg
- 2 stilke fintsnittet bladselleri
- 2 tsk olivenolie
- 1 kg kartofler i tern
- 1-1,2 l grøntbouillon
- et par kviste timian
- 250 g ærter
- 1 dl fløde 9%
- salt, peber.
- Servering:
- 4 skiver landbrød
- 2 tsk olie
- 75 g røget tun i tynde skiver.
Sådan gør du
- Sautér løg, hvidløg og bladselleri i olie et par minutter. Kom kartoflerne ved, rør om og tilsæt ca. 1 l bouillon samt timian.
- Kog til kartoflerne er møre, tilsæt derefter ærterne og kog dem med i et par minutter.
- Blend suppen med fløde, tilsæt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens og smag godt til med krydderier.
- Pensl brødene med lidt olie, rist dem sprøde, skær dem i hapser og servér med røget tun til suppen.