Opskrift på kartoffel-ærtesuppe

Kartoffel-ærtesuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    16 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    66 %

4

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 kg kartofler i tern
  • 1-1,2 l grøntbouillon
  • et par kviste timian
  • 250 g ærter
  • 1 dl fløde 9%
  • salt, peber.
  • Servering:
  • 4 skiver landbrød
  • 2 tsk olie
  • 75 g røget tun i tynde skiver.

Sådan gør du

  1. Sautér løg, hvidløg og bladselleri i olie et par minutter. Kom kartoflerne ved, rør om og tilsæt ca. 1 l bouillon samt timian.
  2. Kog til kartoflerne er møre, tilsæt derefter ærterne og kog dem med i et par minutter.
  3. Blend suppen med fløde, tilsæt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens og smag godt til med krydderier.
  4. Pensl brødene med lidt olie, rist dem sprøde, skær dem i hapser og servér med røget tun til suppen.