Opskrift på kartoffel-sellerigratin

Kartoffel-sellerigratin

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    59 %

4

Ingredienser

  • 1 selleriknold, ca. 350 g
  • ¾ kg bagekartofler
  • salt, groftkværnet peber
  • 1 tsk friskreven muskatnød
  • 75 g fintreven Grottelagret Gruyère
  • ca. 7 dl sødmælk.
  • Sprød salat:
  • ½ fast iceberg i tern
  • 1 snittet rødløg
  • 2 udkernede, snittede cox orangeæbler.
  • Dressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æbledike.
  • Servering:
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange og snit begge dele i papirtynde skiver. Brug evt. en køkkenmaskine.
  2. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost mellem lagene, hæld mælken over og sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter, til kartofler og selleri er møre.
  3. Salat: Bland iceberg, rødløg og æble. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten.
  4. Ved serveringen skæres gratinen i passende stykker og serveres med salat og brød.