Kartoffelgratin med bacon

Kartoffelgratin med bacon

Nem hverdagsmad med bacon og kartofler - se her, hvordan du laver en skøn kartoffelgratin.

(2-4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stege/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 125 g bacon (strimler)
  • evt. ½ spsk olie
  • 1 løg (fintsnittet)
  • 1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
  • 500 g kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • muskatnød
  • salt og peber

  1. Steg baconstrimlerne gyldne i en dyb pande og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  2. Steg løgene og hvidløgene bløde på panden og tilsæt evt. lidt olie.
  3. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Skyl de revne kartofler i koldt vand og tør dem godt.
  4. Vend kartoflerne i løgmassen og tilsæt fløden. Giv det et opkog, krydr med salt og peber og tag det af varmen.
  5. Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og revet muskat. Vend baconen og kartoflerne i og fyld det i et smurt, ovnfast fad.
  6. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
  7. Server retten som hovedret med grønsager eller grøn salat til, eller brug retten som tilbehør til et stykke kød.