Kartoffelkager med vaniljeskum

Kartoffelkager med vaniljeskum

Lav dine egne kartoffelkager - sådan laver du selv de populære flødeskumskager. Den populære flødeskumskage betår af en vandbakkelse fyldt af lækker creme og et fladt marcipanlåg drysset med kakao på toppen. Kagen ligner (med lidt god vilje) en stor bagekartoffel - deraf det sjove navn.

(10 stk - på størrelse med store kartofler)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Ingredienser:
  • 1 portion vandbakkelsesdej (se opskriften her)
  • Fyld:
  • 7½ dl piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • et lille drys fint salt
  • 300 g ren rå marcipan
  • Drys:
  • kakao

  1. Klip et låg af hver vandbakkelse.
  2. Flæk vaniljestangen,kom kornene i en skålmed fløden, og pisk tilfast skum. Smag til medflormelis og salt.
  3. Fordél vaniljeskummet på vandbakkelsesbundene.Læg låg på kagerne.
  4. Udrul marcipanen mellem2 stykker bagepapir.Skær runde stykker, ogkom på hver kartoffelkage.Drys kakao igennemen si henover kagerne.Servér straks.