Kartoffelmad med bacon

Kartoffelmad med bacon

Kartoffelmadder er en dansk klassiker. Anret kolde kogte kartofler på rugbrød, og top med alverdens lækkerier.

2 madder

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: 6-7 min.
  • 4 kolde, kogte kartofler
  • 2 skiver groft rugbrød
  • 4 små blade grøn salat
  • 4 spsk. god mayonnaise
  • 2 skiver bacon
  • Drys: purløg og flagesalt

  1. Læg salatblade på hele eller halve skiver rugbrød.
  2. Skær kartoflerne i både, og læg dem på brødet.
  3. Steg halve skiver bacon sprøde i 2-3 min. på hver side i olie på en slip let-pande. Lad den stegte bacon dryppe af på ren køkkenrulle.
  4. Læg bacon og purløg på toppen af kartoffelmadderne, og drys med salt.