Kartoffelsalat med asparges i skinke

Kartoffelsalat med asparges i skinke

En lækker sommeropskrift i form af kartoffelsalat med asparges i skinke.

4 personer

Ingredienser

  • Koge/bagetid: ca. 30 min.
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • Mayonnaise (evt. 125 g færdiglavet):
  • 1 frisk æggeblomme
  • lidt salt
  • 1½ tsk. citronsaft
  • eller vineddike
  • 1 dl neutralt
  • smagende olie
  • 2½ dl cremefraiche 18%
  • ca. 2 tsk. stærk karry
  • Fyld:
  • 2-3 æg
  • 12-16 grønne asparges
  • 8-12 skiver
  • lufttørret skinke
  • 1 bakke feltsalat
  • Drys: dild

  1. Kog kartoflerne i 15-20 min., og skær dem ud i både.
  2. Rør en mayonnaise af æggeblomme og salt, og tilsæt citronsaft eller eddike. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen bliver tyktflydende. Rør resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  3. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag dressingen til med karry og salt. Vend de kogte kartofler i dressingen.
  4. Kog æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte. Pil og hak dem. Drys dem over kartoffelsalaten.
  5. Bagte asparges med skinke:
  6. Bræk den træede ende af de grønne asparges. Vikl et par skiver skinke om 3-4 aspargeser. Læg dem på sølvpapir på en bageplade, og bag dem i ca. 5 min. i en 225 grader varm ovn, til skinken er sprød.
  7. Anret kartoffelsalaten med feltsalat og bagte asparges med skinke, og drys med dild.