Kartoffelsalat med asparges i skinke
En lækker sommeropskrift i form af kartoffelsalat med asparges i skinke.
4 personer
Ingredienser
- Koge/bagetid: ca. 30 min.
- 1 kg skrubbede nye kartofler
- Mayonnaise (evt. 125 g færdiglavet):
- 1 frisk æggeblomme
- lidt salt
- 1½ tsk. citronsaft
- eller vineddike
- 1 dl neutralt
- smagende olie
- 2½ dl cremefraiche 18%
- ca. 2 tsk. stærk karry
- Fyld:
- 2-3 æg
- 12-16 grønne asparges
- 8-12 skiver
- lufttørret skinke
- 1 bakke feltsalat
- Drys: dild
- Kog kartoflerne i 15-20 min., og skær dem ud i både.
- Rør en mayonnaise af æggeblomme og salt, og tilsæt citronsaft eller eddike. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen bliver tyktflydende. Rør resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
- Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag dressingen til med karry og salt. Vend de kogte kartofler i dressingen.
- Kog æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte. Pil og hak dem. Drys dem over kartoffelsalaten.
- Bagte asparges med skinke:
- Bræk den træede ende af de grønne asparges. Vikl et par skiver skinke om 3-4 aspargeser. Læg dem på sølvpapir på en bageplade, og bag dem i ca. 5 min. i en 225 grader varm ovn, til skinken er sprød.
- Anret kartoffelsalaten med feltsalat og bagte asparges med skinke, og drys med dild.