Kartoffelsuppe opskrift

Kartoffelsuppe med pesto

3

Ingredienser

  • 750 g kartoffel
  • 1½ porre
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 l grøntsagsbouillon eller vand
  • 1½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 bundt eller potte basilikum
  • 1½ spsk pinjekerner
  • 1 dl olivenolie
  • ½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 2½ spsk revet parmesan
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft.
  • Tilbehør: Groft eller grillet brød

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun den hvide del). Steg porrer og hvidløg ved svag varme i olie nogle minutter. Tilsæt kartofler, grøntsagsbouillon eller vand, og læg låg på gryden. Kog i ca. 25-30 min., indtil det er mørt.
  2. Pluk persille og basilikum fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, basilikum, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til det har en konsistens af pesto.
  3. Blend suppen med piskefløde og krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Kkog suppen yderligere i 2-3 min. ved svag varme.
  4. Anret den varme suppe i suppeskåle med en skefuld pesto på toppen og servér brød til.
  5. Tid: 35-40 min.