Kartoffelsuppe med torsk og muslinger
4
Ingredienser
- Husmandskost fra bunden
- Suppe
- 1 kg kartofler
- 200 g løg
- 200 g persillerod
- 200 g selleri
- 10 fed hvidløg
- den hvide del af 3 porrer
- 1bundt timian (ca. 10 grene )
- 2,5 l hønsefond
- 1 liter piskefløde
- 2 dåser muslinger
- 4 torskefileter
- 1 gulerod skåret i tynde skiver
- olie til stegning
- 1 bundt kørvel
Sådan laver du suppen
- Kog kartofler, løg, persillerod, selleri, hvidløg, porrer og timian møre i hønsefonden. Brug en stavblender til at blende suppen. Sigt derefter massen, tilsæt piskefløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.
- Steg gulerodsskiverne i varm olie, indtil de er lysebrune og lad dem herefter tørre på et stykke køkkenrulle. Giv også muslingerne et par minutter på panden og damp torsken over et vandbad. Anret torsk og muslinger i en dyb tallerken og held suppen over. Pynt til sidst med gulerodschips og lidt kørvel.