Kastanjepandekager med æblemos
Lækre pandekager med kastanjer - serveret med skøn hjemmekogt æblemos.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g kastanjer
- ½ l mælk
- 2 æg
- 2 tsk citronskal (fintrevet)
- 3 spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk sukker
- ¼ tsk salt
- smør til stegning
- Æblemos:
- 4 madæbler
- 1 kanelstang
- 2-3 spsk sukker
- Skær de rå kastanjermidt over med en skarpkniv og læg dem i engryde med kogendevand i 3-4 min. Skyl kastanjernei koldt vandog pil skallen af. Brugevt. en fladtang til atgribe om skallen, såselve kastanjen smutter ud.
- Læg dem i en grydemed mælk og kog demmøre i ca. 20 min. Blendkastanjer og mælk tilen puré og tilsæt æg,citronskal, sigtet melog bagepulver, sukkerog salt.
- Bag dejen somtykke pandekager (12-16 stk.) og servér demlune med æblemos.
- Æblemos: Skræl æblerneog skær dem igrove stykker. Læg demi en gryde med en kanelstangog ½ dl vand.Kog dem under låg ica. 8 min., til de er heltmøre.
- Tag kanelstangenop og rør æblerne til enmos sammen med sukkeret.Hæld mosen i enskål og lad den køle af.