Kirsebærkage med appelsin

Kirsebærkage med appelsin

Skøn kirsebærkage, der både kan bages med friske og frosne kirsebær.

(1 kage – ca. 16 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • ¾ kg friske kirsebær (500 g udstenede)
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 250 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg (str. L)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 dl mælk eller fløde
  • Glasur:
  • 2 spsk appelsinsaft
  • ca. 125 g flormelis

  1. Smør en form (2½ l) med smør. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skyl kirsebærrene, tør dem og udsten dem – det gøres nemmest med en kirsebærudstener.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  4. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljesukker og fintreven appelsinskal – gemevt. lidt appelsinskal til glasuren. Rør melet i skiftevis med mælken. Vend de udstenede kirsebær i dejen og fyld den i formen.
  5. Bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Tjek med en tandstikker eller strikkepind, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen i 10 min. Vend kagen ud på et fad og lad den køle fuldstændig af.
  6. Rør en glasur af appelsinsaft, sigtet flormelis og evt. lidt fintreven appelsinskal. Fordél glasuren på kagen.