Opskrift på klassisk kalv

Klassisk kalv

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    570 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • 4 små eller 2 store kalveschnitzler (ca. 500 g)
  • 2 tsk olivenolie
  • salt, friskkværnet peber
  • lidt stødt salvie
  • 1 mozzarella light
  • 35-50 g semidried tomater.
  • Bagte kartofler med salt:
  • 500 g små, nye vaskede kartofler
  • 2 tsk olivenolie
  • 3-4 spsk groft salt
  • 1 dl rucolablade.
  • 350 g kogte, grønne bønner
  • 2 spsk hakket persille eller rødløg
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Begynd med kartoflerne. Vend dem med olivenolie, bred dem i en bradepande, hvor de kan ligge i ét lag, drys salt over og bag dem møre i ovnen ved 200 – 225 grader, 20 – 30 minutter, afhængig af størrelsen. Del og vend kartoflerne med rucola.
  2. Dup kødet tørt og steg eller grill det hurtig 2-3 minutter på hver side. Drys salt, peber og salvie på.
  3. Skær osten i tykke skiver, læg dem på kødet, top med tomater og servér med kartofler, bønner og brød.