To varianter koldskål: Klassisk og frugtig

To varianter koldskål: Klassisk og frugtig

Koldskål kan sagtens være kalorielet og smage godt. Prøv bare disse nemme versioner på en klassisk- og frugtig koldskål.

2 personer

Klassisk koldskål

  • 1 æg
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1-2 spsk. reven skal af økologisk citron
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 4 dl kærnemælk, 0,5 %
  • 2 spsk. creme fraiche, 9 %
  • Evt. ekstra reven citronskal
  • 3 dl kærnemælk, 0,5 %
  • 1 dl skyr med vanilje, 0,2 %
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 dl jordbær
  • 1 stiftpisket æggehvide

Klassisk koldskål

  1. Pisk æg, rørsukker, citronskal og vaniljekorn godt sammen.
  2. Tilsæt kærnemælk samt creme fraiche, og pisk yderligere, til det hele er blandet.
  3. Servér gerne med et ekstra drys reven citronskal.

Let og frugtig

  1. Blend kærnemælk, skyr, vanilje og rørsukker med halvdelen af bærrene.
  2. Vend æggehviden i koldskålen, fordel den i skåle eller kopper og drys med de resterende hakkede jordbær.

Kammerjunkere med rosmarin

50 stk.

125 g mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. stødt kardemomme

25 g rørsukker

50 g smør

1-2 spsk. reven skal af usprøjtet citron

½ sammen- pisket æg

¼ dl kærnemælk

Sådan gør du:

  1. Kom mel, bagepulver, rosmarin og sukker i en skål. Hak smørret ud heri, tilsæt æg samt kærnemælk og ælt dejen sammen.
  2. Del og tril dejen til stænger, som skæres i 25 små stykker, der trilles til kugler og sættes på plader med bagepapir.
  3. Bag kagerne ved 200 grader varmluft i 8 minutter.
  4. Dæmp varmen til 160 grader varmluft.
  5. Flæk forsigtigt kagerne igennem med en god savtakket kniv.
  6. Læg dem tilbage på pladen, og rist dem gyldne og sprøde i 20-25 minutter.
  7. Afkøl og læg kammerjunkerne i en lufttæt æske.

Energi stk.: 19 kcal, fedt 43 %, protein 7 %, kulhydrat 50 %