To varianter koldskål: Klassisk og frugtig
Koldskål kan sagtens være kalorielet og smage godt. Prøv bare disse nemme versioner på en klassisk- og frugtig koldskål.
2 personer
Klassisk koldskål
- 1 æg
- 2 spsk. rørsukker
- 1-2 spsk. reven skal af økologisk citron
- Korn af 1 stang vanilje
- 4 dl kærnemælk, 0,5 %
- 2 spsk. creme fraiche, 9 %
- Evt. ekstra reven citronskal
- 3 dl kærnemælk, 0,5 %
- 1 dl skyr med vanilje, 0,2 %
- Korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. rørsukker
- 1 dl jordbær
- 1 stiftpisket æggehvide
Klassisk koldskål
- Pisk æg, rørsukker, citronskal og vaniljekorn godt sammen.
- Tilsæt kærnemælk samt creme fraiche, og pisk yderligere, til det hele er blandet.
- Servér gerne med et ekstra drys reven citronskal.
Let og frugtig
- Blend kærnemælk, skyr, vanilje og rørsukker med halvdelen af bærrene.
- Vend æggehviden i koldskålen, fordel den i skåle eller kopper og drys med de resterende hakkede jordbær.