minestrone

Klassisk minestrone

Superskøn, varmende og fyldig grønsagssuppe.

4

Ingredienser

  • 1 finthakket løg
  • 2-3 skiver pancetta i tern eller strimler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 stor, hakket gulerod
  • 1-2 stilke snittet bladselleri
  • 1 grofthakket courgette
  • 100 g snittede grønne bønner
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • ca. 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • salt, peber
  • lidt frisk eller tørret oregano
  • 75 g småpasta, f.eks. makaroni
  • 1 dåse velafdryppede cannellini beans
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 200 g fuldkornsbrød
  • 35 g reven parmesan

Sådan gør du:

  1. Sauter løg og pancetta i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt hvidløg samt alle grønsager og sauter videre 3-4 minutter.
  2. Hæld tomater samt bouillon ved, krydr med salt, peber, evt. lidt oregano og lad det hele snurre under låg i ca. 20 minutter. Drys pastaen i suppen, kog, til den er al dente og vend derefter bønnerne i.
  3. Varm suppen godt igennem, smag den til med krydderier og server den varm med lidt friske spinatblade på toppen, brød og reven parmesan.