Klassisk risengrød med kanelsukker

Klassisk risengrød med kanelsukker

Lækker risengrød til små nissebørn og deres forældre. Her laver vi den gode gammeldags risengrød med smørklat og kanelsukker.

Risengrød til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Klassisk risengrød med kanelsukker
  • 2 ½ dl grødris
  • 1 liter vand
  • 1 liter sødmælk
  • ½ dl piskefløde
  • ¼- ½ tsk fint salt
  • Kanelsukker:
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 ½ dl rørsukker
  • lidt smør efter behag

Sådan laver du klassisk risengrød med kanelsukker

  1. Anbring grødris og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre under låg i ca. 20 min, hvorefter du tilsætter mælken og lader grøden koge videre i yderligere 20 min.
  2. Når risene er bløde, men stadig faste, tager du grøden af varmen og tilsætter piskefløden og salt, mens du rører rundt. Lad grøden hvile fem minutter under låg, og servér herefter med smørklat og kanelsukker.