Sandwich

Jamie Olivers knusende gode vegetarsandwich

Få opskriften på Jamie Olivers lækre vegetarsandwich - lige til at pakke ind og tage med ud i det blå.

2 stk vegetarsandwich

Ingredienser

  • 2 fuldkornsboller med frø og kerner
  • 200 g sprøde blandede grønsager, f.eks. mini- gulerødder, blomkål, peberfrugt, radiser, agurk, friskbælgede ærter, grønne asparges
  • 1 æble
  • 1 spsk solsikkefrø
  • ½ bdt. dild eller mynte (15 g)
  • 1 spsk balsamico
  • ekstrajomfruolivenolie
  • 2 spsk mager hummus
  • 2 spsk hytteost
  • ½ moden avokado
  • salt, peber

Sådan laver du Jamie Olivers vegetarsandwich

  1. Sådan gør du:
  2. 1. Bred et rent klæde ud på bordet. Skyl grønsagerne, og gør dem i stand, fjern kernerne i peberfrugten og æblet, og læg det hele midt på klædet sammen med solsikkefrøene.
  3. 2. Pluk dilden eller mynten ud over, og saml snipperne af klædet til en bylt. Hold godt fast, og giv den en god gang bank med en kagerulle, så grønsagerne knuses − bliv ved, indtil du synes, grønsagerne har en god og spisevenlig størrelse.
  4. 3. Kom grønsagerne over i en skål, og vend dem sammen med balsamico og 1 spsk olie, krydr med havsalt og peber. Flæk bollerne, og smør underdelen med hummus og overdelen med hytteost.
  5. 4. Pil avokadoen, fjern stenen, skær avokadoen i tynde skiver, og fordel dem oven på hummussen. Læg så mange af de knuste grønsager ovenpå, som du kan få plads til.
  6. 5. Læg lågene på, og pres bollen godt sammen. Server resten af salaten ved siden af − værsgo og spis!