Kødboller i cherrytomatsovs med estragon

Kødboller i cherrytomatsovs med estragon

En klassisk ret med et pift af estragon.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • ca. 1 dl mælk
  • 25 g friskrevet parmesan
  • peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser cherrytomater
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 5 stilke estragon
  • Tilbehør:
  • brød, ris eller pasta
  • en stor skål salat

  1. Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet og derpå raspen. Spæd med mælk, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme til boller. Rør parmesan og peber i farsen.
  2. Form farsen til ca. 16 boller med en ske og læg dem på en tallerken.
  3. Steg bollerne i olien på en pande. Ryst panden under stegningen, så bollerne bliver brune på alle sider.
  4. Tilsæt dåsetomater og hvidløg og kog forsigtigt op. Skru ned for varmen og lad bollerne simre i sovsen i 15 min.
  5. Pil bladene af estragonen og hak dem groft. Vend estragonen i sovsen og smag til med salt og peber.
  6. Servér kødbollerne med brød, ris eller pasta og en stor skål salat.