Kødboller i cherrytomatsovs med estragon
En klassisk ret med et pift af estragon.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Ingredienser:
- 500 g hakket svinekød
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl rasp
- ca. 1 dl mælk
- 25 g friskrevet parmesan
- peber
- 2 spsk olivenolie
- 2 dåser cherrytomater
- 1 fed hvidløg (presset)
- 5 stilke estragon
- Tilbehør:
- brød, ris eller pasta
- en stor skål salat
- Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet og derpå raspen. Spæd med mælk, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme til boller. Rør parmesan og peber i farsen.
- Form farsen til ca. 16 boller med en ske og læg dem på en tallerken.
- Steg bollerne i olien på en pande. Ryst panden under stegningen, så bollerne bliver brune på alle sider.
- Tilsæt dåsetomater og hvidløg og kog forsigtigt op. Skru ned for varmen og lad bollerne simre i sovsen i 15 min.
- Pil bladene af estragonen og hak dem groft. Vend estragonen i sovsen og smag til med salt og peber.
- Servér kødbollerne med brød, ris eller pasta og en stor skål salat.