Kyllingekødboller med sojaglace

Kyllingekødboller med sojaglace

Lækre kødboller er altid et hit! Prøv denne skønne, asiatisk inspirerede version med kylling og sojaglace.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    497 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    41 %
  • Kulhydrat:
    40 %

2 personer

Total:25 minutter

Sojaglace:

  • ½ dl soja
  • ¼ dl limesaft
  • ½ tsk. revet ingefær
  • ¼ dl sukker
  • 1 lille løg
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 tsk. salt
  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Olie til stegning
  • ½ Spidskål
  • ¼ rødkål
  • 2 gulerødder
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk. fiskesauce
  • ½ tsk. sukker
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • Saft af 1 lime

Sådan gør du:

  1. Begynd med sojaglacen, og kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i 5-6 minutter, til det er tyknet. Tag det af varmen.
  2. Hak løg, koriander og salt i en foodprocessor. Kom kyllingen i, og hak massen fint.
  3. Tilsæt mel og til sidst æg. Blend kort og tilsæt sesamfrø.
  4. Form 10-12 kødboller, og steg dem i olie i 6-9 minutter på en varm pande, til de er gennemtilberedte.
  5. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver eller lav dem til julienne. Skær chili i tynde skiver. 
  6. Rør en dressing af fiskesauce, sukker, ingefær og lime, og vend grøntsagerne med dressingen.
  7. Vend kødbollerne i sojaglace. Anrét dem med lidt sesamfrø, og servér straks med kålsalaten.

Tip

Lav eventuelt ekstra sojaglace. Den holder sig længe og er skøn som både dip eller dressing.