Kyllingekødboller med sojaglace
Lækre kødboller er altid et hit! Prøv denne skønne, asiatisk inspirerede version med kylling og sojaglace.
Næringsindhold
- Energi pr. person:497 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:41 %
- Kulhydrat:40 %
2 personer
Total:25 minutter
Sojaglace:
- ½ dl soja
- ¼ dl limesaft
- ½ tsk. revet ingefær
- ¼ dl sukker
- 1 lille løg
- 1 håndfuld koriander
- 1 tsk. salt
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk. mel
- 1 æg
- 2 spsk. sesamfrø
- Olie til stegning
- ½ Spidskål
- ¼ rødkål
- 2 gulerødder
- 1 grøn chili
- 2 spsk. fiskesauce
- ½ tsk. sukker
- 2 tsk. fintrevet ingefær
- Saft af 1 lime
Sådan gør du:
- Begynd med sojaglacen, og kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i 5-6 minutter, til det er tyknet. Tag det af varmen.
- Hak løg, koriander og salt i en foodprocessor. Kom kyllingen i, og hak massen fint.
- Tilsæt mel og til sidst æg. Blend kort og tilsæt sesamfrø.
- Form 10-12 kødboller, og steg dem i olie i 6-9 minutter på en varm pande, til de er gennemtilberedte.
- Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver eller lav dem til julienne. Skær chili i tynde skiver.
- Rør en dressing af fiskesauce, sukker, ingefær og lime, og vend grøntsagerne med dressingen.
- Vend kødbollerne i sojaglace. Anrét dem med lidt sesamfrø, og servér straks med kålsalaten.