Kokos-lime cupcakes
Cupcakes kan lave i mange smagsvariationer, men vi er faldet pladask for denne kokos-lime cupcake.
Kokos-lime cupcakes
(12-14 stk.)
170 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
1 tsk. revet skal fra en ubehandlet lime
1½ spsk. limesaft
korn fra 1 vaniljestang (eller 1 spsk. vaniljesukker)
190 g hvedemel
¼ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
1¼ dl kærnemælk
100 g kokosmel
Topping:
140 g hvid chokolade
100 g blødt smør
440 g flormelis
1 spsk. limesaft
1 knvsp. salt
½ dl cremefraiche 18 %
kokosmel til pynt
1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør og sukker luftigt i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt limeskal, saft og vanilje.
2. Bland hvedemel, salt og bagepulver, og rør det i dejen sammen med kærnemælk. Vend kokosmel i til sidst.
3. Fordel dejen i muffinforme. Fyld dem ca. 2/3 op. Bag kagerne i 25-30 minutter, eller til du kan stikke en tandstik i, uden at der hænger dej ved. Lad kagerne køle af, inden du kommer topping på.
4. Smelt chokoladen over vandbad. Rør smør og flormelis sammen, til det er cremet. Tilsæt limesaft, salt og cremefraiche, og rør til en ensartet konsistens. Rør den hvide chokolade i. Fordel toppingen på de afkølede kager, og drys med kokos.
TIP
Cupcakes kan let fryses uden topping og tøs op den dag, de skal pyntes og serveres.
► SE OGSÅ: Snemandens grapefrugt kage
► SE OGSÅ: Lime småkager med glasur
► SE OGSÅ: Citron cookies med puddersne