Kokosmælksuppe med rød karry, kylling og ingefær

Ingen thai-menu uden en kokossuppe. Hvis du vil servere den som hovedret, kan du sætte lidt kogte jasminris på bordet også.

4

Ingredienser

  • 1 stang citrongræs
  • 9 dl hønsebouillon
  • 1 spsk frisk ingefær, fintsnittet
  • 2-3 kyllingebrystfileter
  • 3 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som kommes hele i suppen)
  • 250 g champignon
  • 4 forårsløg
  • lidt frisk chili, fintsnittet
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½ tsk rød karry-pasta, evt lidt mere eller mindre efter smag
  • 1-1½ spsk fiskesauce
  • lidt citron eller limesaft
  • Tilbehør: evt kogte jasminris.

Sådan gør du:

  1. Snit citrongræs groft, kom det i en gryde sammen med hønsebouillon og ingefær, og giv det et opkog.
  2. Skær kyllingekødet i strimler og kom det sammen med snittede limeblade og lidt chili i gryden. Lad det koge ved jævn varme i 5 minutter. Skær champignonerne i kvarte, og snit forårsløg i strimler.
  3. Kom kokosmælk, rød karry, champignon og forårsløg i gryden, og lad det simre nogle minutter. Krydr suppen med fiskesauce og limesaft.
  4. Anret den varme suppe i tallerkenerne.
  5. Prøv også sprøde forårsruller med grønt
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/