Kokosmælksuppe med rød karry, kylling og ingefær
Ingen thai-menu uden en kokossuppe. Hvis du vil servere den som hovedret, kan du sætte lidt kogte jasminris på bordet også.
4
Ingredienser
- 1 stang citrongræs
- 9 dl hønsebouillon
- 1 spsk frisk ingefær, fintsnittet
- 2-3 kyllingebrystfileter
- 3 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som kommes hele i suppen)
- 250 g champignon
- 4 forårsløg
- lidt frisk chili, fintsnittet
- 1 dåse kokosmælk
- 1½ tsk rød karry-pasta, evt lidt mere eller mindre efter smag
- 1-1½ spsk fiskesauce
- lidt citron eller limesaft
- Tilbehør: evt kogte jasminris.
Sådan gør du:
- Snit citrongræs groft, kom det i en gryde sammen med hønsebouillon og ingefær, og giv det et opkog.
- Skær kyllingekødet i strimler og kom det sammen med snittede limeblade og lidt chili i gryden. Lad det koge ved jævn varme i 5 minutter. Skær champignonerne i kvarte, og snit forårsløg i strimler.
- Kom kokosmælk, rød karry, champignon og forårsløg i gryden, og lad det simre nogle minutter. Krydr suppen med fiskesauce og limesaft.
- Anret den varme suppe i tallerkenerne.
- Prøv også sprøde forårsruller med grønt
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/