Kold æblesuppe med vaniljeis
Kold æblesuppe er en frisk og delikat dessert, der ikke ligger for tungt i maven. Denne suppe serveres med vaniljeis, men ristede mandelflager smager også skønt til suppen.
4-6 personer.
Ingredienser
- 800 g syrlige madæbler
- ½ l vand
- 1 stang vanilje
- 150 g sukker
- 4-6 kugler vaniljeis
- 4 spsk. rørsukker
- 1 tsk. stødt kanel
- frisk mynte
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i mindre stykker.
- Kog æblerne i vandet sammen med udskrabet vaniljestang ca. 15 min. (vaniljekornene skal du bruge senere).
- Miks suppen jævn i foodprocessor eller blender. Pres den gennem en sigte. Kog suppen op igen med sukkeret og vaniljekorn. Smag til. Køl suppen helt af.
- Bland ingredienserne til kanelsukkeret. Server den kolde suppe med vaniljeiskugler i, og drys med lidt kanelsukker.
- Pynt med frisk mynte. Server resten af kanelsukkeret til.