Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller
Lav en kold suppe med avocado og top med lækre rejer. Server boller som tilbehør, og du har en let og lækker frokost.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1 time og 30 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Suppen er ikke fryse-egnet
- Bollerne er fryse-egnede
- Avocadosuppe:
- 3 modne avocadoer
- 200 g rejer (pillede, afdryppede eller evt. optøede)
- 2 dl tør hvidvin (eller kold grønsagsbouillon, hvis der er børn eller gravide)
- 2-3 tsk citronsaft
- evt. koldt vand
- ca. 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk purløg (fintklippet)
- 1 stor håndfuld frisk dild (små buketter)
- Kuvertboller:
- 25 g gær
- 2½ dl mælk
- 25 g smør (smeltet)
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- ca. 425 g hvedemel
- 1 æg (sammenpisket)
- Drys:
- flagesalt
- suppen så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Skræl avocadoerneog fjern stenene.
- Blend til cremet og tilpas tyk konsistens med hvidvin eller grønsagsbouillon,citronsaft og evt. vand.
- Smag til med salt og peber.Hæld det i portionsskåleog fordél rejerne i dem. Drys med purløg og dild.
- Servér suppenmed kuvertboller:
- Smuldr gæren i lidt af mælken og kom resten af mælken og smørret i.
- Tilsæt salt og sukker og rør mel i, til dejener så fast, at den kan æltes.
- Ælt dejen glatog smidig, og lad denhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Form 10-12 boller og sæt dempå en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med salt.
- Bag ved 225 grader i ca. 15 min., til bollerneer gyldne.