Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller

Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller

Lav en kold suppe med avocado og top med lækre rejer. Server boller som tilbehør, og du har en let og lækker frokost.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1 time og 30 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Suppen er ikke fryse-egnet
  • Bollerne er fryse-egnede
  • Avocadosuppe:
  • 3 modne avocadoer
  • 200 g rejer (pillede, afdryppede eller evt. optøede)
  • 2 dl tør hvidvin (eller kold grønsagsbouillon, hvis der er børn eller gravide)
  • 2-3 tsk citronsaft
  • evt. koldt vand
  • ca. 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk purløg (fintklippet)
  • 1 stor håndfuld frisk dild (små buketter)
  • Kuvertboller:
  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 25 g smør (smeltet)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • ca. 425 g hvedemel
  • 1 æg (sammenpisket)
  • Drys:
  • flagesalt

  1. suppen så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Skræl avocadoerneog fjern stenene.
  2. Blend til cremet og tilpas tyk konsistens med hvidvin eller grønsagsbouillon,citronsaft og evt. vand.
  3. Smag til med salt og peber.Hæld det i portionsskåleog fordél rejerne i dem. Drys med purløg og dild.
  4. Servér suppenmed kuvertboller:
  5. Smuldr gæren i lidt af mælken og kom resten af mælken og smørret i.
  6. Tilsæt salt og sukker og rør mel i, til dejener så fast, at den kan æltes.
  7. Ælt dejen glatog smidig, og lad denhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  8. Form 10-12 boller og sæt dempå en bageplade med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med salt.
  10. Bag ved 225 grader i ca. 15 min., til bollerneer gyldne.