Kold kalvesteg med ramsløgssovs

Kold kalvesteg med ramsløgssovs

Kold kalvesteg gør ethvert frokostbord bedre. Stegen kan tilmed tilberedes dagen før.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: 1 time
  • Kalvesteg:
  • 1200-1500 g ­kalveinderlår (eller bov/tykkam)
  • kødsnor
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. hel sort peber
  • ½ tsk. groft salt
  • 3 laurbærblade
  • ¼ l hvidvin (eller vand)
  • Sovs:
  • 50 g ramsløgsblade
  • 50 g bredbladet persille
  • 1 dl kogevand
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1-1½ dl jomfruolivenolie
  • Tilbehør:
  • 1 bakke små salater

  1. Steg:
  2. Fjern fedt og sener på kødet, og bind det med snor, så det holder faconen.
  3. Brun kødet i en stegegryde med smør, og krydr det med salt og peber. Tilsæt hakket løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, krydderier og vin. Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 1 time − vend det hvert kvarter. Tag kødet op, når det har en centrumstemperatur på 60-62 grader (rosa, målt med stegetermometer), og lad det afkøle. Sæt det evt. i køleskab.
  4. Sovs:
  5. Sæt en gryde over med ½ liter vand og ½ tsk. salt, og få det i kog. Kog ramsløgsblade og persilleblade i 1 min. Læg dem straks i iskoldt vand.
  6. Sæt 1 dl af kogevandet i køleskab eller fryser, til det er iskoldt. Tryk væden af krydderurterne, og snit dem groft med en kniv. Blend dem med det kolde kogevand i 2-3 min., og si den grønne væske.
  7. Blend sennep og olie sammen, og tilsæt det grønne vand i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.
  8. Anretning:
  9. Skær kødet i tynde skiver, og anret dem på et fad med skyllede, små salatblade. Dryp lidt ramsløgssovs over, og servér resten af sovsen i en skål.