Kold rabarbersuppe med mynte og is

Kold rabarbersuppe med mynte og is

(6 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 2 timer, heraf 30 min.
  • 300 g rabarber
  • 4 dl vand
  • 4 dl sukker
  • 1 lime
  • 6 store kugler vaniljeis
  • 200 g jordbær eller hindbær

  1. Flå den røde skræl af rabarberne, og kog dem op i vand, sukker og limesaft 5 min. Si lagen.
  2. Skær rabarberstængerne ud i 6 cm stykker, som skæres igennem på langs. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld den kogte lage over.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min. Tag fadet ud og køl rabarber og lage helt af.
  4. Fordel rabarberstykker og lage i 6 tallerkner. Arranger iskugler og jordbær eller hindbær over.