Kold svampecreme med hvidløg og persille
Lækker og frisk svampecreme, der passer perfekt til sommerens stege eller grillretter.
Ingredienser
- 250 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 4 dl rødvin
- 2 ½ dl cremefraiche 38 %
- 1 tsk dijonsennep
- lidt citronsaft
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk hakket persille
- 1 spsk hakket purløg
- 1 spsk hakket estragon
- salt og peber
- evt. lidt ekstra dijonsennep og citronsaft
Sådan gør du
- Skær roden af champignonerne, og skyl dem. Kom hele champignoner i en gryde sammen med hvidløg, hæld rødvin på og lad det koge til der kun er 2 spsk rødvin tilbage i gryden. Tag champignonerne op, afkøl og hak dem groft.
- Rør cremefraiche sammen med dijonsennep, citronsaft, hvidløg, persille, purløg og lidt estragon. Rør de hakkede, rødvinskogte champignon i dressingen, og krydr med salt og peber og evt lidt ekstra dijonsennep og citronsaft.
- Server svampecreme med hvidløg og persille som kold sauce f.eks. til stegt oksekød eller denne oksemørbrad.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter