Konfekt med tørrede figner
Sundt slik uden sukker, som du kan nyde med god samvittighed.
12 stk.
Ingredienser
- 250 g tørrede figner
- 100 g rosiner
- 2 spsk mørk kakaopulver
- 1 tsk ren vaniljepulver
- skal fra ½ økologisk citron
- evt. 1 spsk vand
- 50 g usaltede pistacienødder
- Sådan gør du: Kom alle ingredienserne, undtagen pistacienødder, i en foodprocessor, og blend det hele godt sammen til en ensartet masse. Rør/ælt pistacienødderne i massen, og tryk den ud i en lille form beklædt med film. Stil formen i fryseren i ca. 1 time, hvorefter konfektmassen skæres ud i små firkanter. Konfekten kan opbevares i køleskabet eller fryseren og tages op, lige inden den skal serveres.
- Energi pr. stk.: 100 kcal, fedt 22%, protein 10%, kulhydrat 68%