Koteletter i fad med lækker kål
Koteletter i fad: Kål er både smagfuld, billig og super sundt, og den sprøde grøntsag er især delikat i selskab med koteletter i fad.
4 personer
Ingredienser
- 4-6 svinekoteletter
- smør og olie (til stegning)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g brune champignon
- 1 rød peberfrugt
- ½ savojkål
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1½ dl fløde
- salt og peber
- balsamicoeddike
- Æblesalat :
- ¼-½ savojkål
- 1 æble (syrligt)
- 1 dusk bredbladet persille
- Dressing :
- saft af ½ citron
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: kogte ris (eller kål)
- Tænd ovnen på 200 grader. Brun herefter koteletterne på en pande i smør og olie i 1 min. på hver side. Stil dem til side på en tallerken.
- Skær løget i både, og kom dem på panden sammen med hvidløg i skiver. Steg ved middel varme, til de bliver bløde. Kom dem over i et stort ovnfast fad.
- Rens champignonerne, og steg dem på panden ved høj varme, så de får en god stegeskorpe. Stil til side.
- Skær peberfrugten i strimler, og kom dem på panden, til de bliver bløde. Stil til side.
- Snit savojkålen, og kom den på panden, til den falder sammen. Kom herefter alle grøntsagerne i fadet, og anbring koteletterne øverst.
- Kom tomatpuré, hakkede tomater og fløde på panden, og kog op. Lad det koge ind, så ca. halvdelen af væsken fordamper, og sovsen tykner. Smag til med salt, peber og balsamico. Hæld det over koteletterne, og sæt fadet i ovnen i 20 min.
- Æblesalat : Snit kålen og æblet fint.
- Pisk en dressing af citron, olie, honning, salt og friskværnet peber, og vend det sammen med æbler og kål. Kom hakket persille over.
- Servér koteletterne med ris, eller hvis du virkelig er kålfan : fintsnittet kål, der lige er overhældt med kogt vand, så det bliver blødt. Dryp det af i en sigte.