Kræmmerhuse opskrift

Kræmmerhuse med flødeskum og (hjemmelavet!) syltetøj

Skønne, sprøde kræmmerhuse - server dem med flødeskum og syltetøj - ren sommernostalgi!

4 personer

Ingredienser

Kræmmerhuse:

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ½ dl vand

Hindbærsyltetøj:

  • 500 g friske hindbær
  • 225 g sukker
  • ½ vaniljestang

Fyld:

  • 4 dl piskefløde

  1. Kræmmerhuse: Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør dejen til tynde ovale kager med en ske – højst 4 kager på samme plade.
  2. Bag kræmmerhusene i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min., til de er gyldne. Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme, og lad dem køle af. 
  3. Hindbærmarmelade: Bland hindbær og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, og rør korn og stang i gryden. Giv det et opkog, og lad det småkoge, til syltetøjet begynder at tykne.
  4. Skold et glas, og hæld det varme syltetøj i glasset. Luk med låg, og stil glasset et køligt sted, til det skal bruges.
  5. Flødeskum: Pisk flødeskummen, så den er cremet.
  6. Server kræmmerhusene med flødeskum og syltetøj på toppen.