Kræmmerhuse med flødeskum og (hjemmelavet!) syltetøj
Skønne, sprøde kræmmerhuse - server dem med flødeskum og syltetøj - ren sommernostalgi!
4 personer
Ingredienser
Kræmmerhuse:
- 3 æg
- 150 g sukker
- 125 g hvedemel
- ½ dl vand
Hindbærsyltetøj:
- 500 g friske hindbær
- 225 g sukker
- ½ vaniljestang
Fyld:
- 4 dl piskefløde
- Kræmmerhuse: Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør dejen til tynde ovale kager med en ske – højst 4 kager på samme plade.
- Bag kræmmerhusene i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min., til de er gyldne. Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme, og lad dem køle af.
- Hindbærmarmelade: Bland hindbær og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, og rør korn og stang i gryden. Giv det et opkog, og lad det småkoge, til syltetøjet begynder at tykne.
- Skold et glas, og hæld det varme syltetøj i glasset. Luk med låg, og stil glasset et køligt sted, til det skal bruges.
- Flødeskum: Pisk flødeskummen, så den er cremet.
- Server kræmmerhusene med flødeskum og syltetøj på toppen.