Kringle med rabarberfyld og rabarberglasur
Et sikkert tegn på, at sommeren er på vej, er forårets første spæde rabarber. Brug de syrlige stængler i herligt bagværk.
ca. 12 stykker
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 1 1/2 dl mælk (eller vand)
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 citron (øko)
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 350 g hvedemel
Fyld:
- 450 g rabarber (tag 75 g fra til glasuren)
- 75 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. citronsaft
- 100 g marcipan
Glasur:
- 50 g sukker
- 1/2 dl vand
- 1 spsk. citronsaft
- 1/4 vaniljestang
- 150 g flormelis
Pynt:
- 25 g ristede mandelflager
Sådan gør du:
- Dej: Smelt smørret, tilsæt kold mælk, og lad blandingen komme under 37 grader.
- Rør gæren ud i væsken, og tilsæt sammenpisket æg (tag lidt fra til pensling), fintrevet citronskal, sukker, salt og mel.
- Ælt dejen blank og smidig, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
- Fyld: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (2x1 cm). Tag 75 gram rabarber fra til glasur, og bland resten med sukker, majsstivelse og citronsaft.
- Kringle: Vend dejen ud på et meldrysset bord, fold den sammen et par gange, og del den i 2 ens
- stykker. Rul dem ud til rektangler ca. 20 x 40 cm, og læg dem på bagepapir.
- Læg groftrevet marcipan og rabarberfyld ned langs midten af dejen, så der er 5 cm frit på hver langside.
- Klip eller skær siderne i 2 cm strimler ind til fyldet, og fold strimlerne ind over fyldet, så de mødes på midten. Lad kringlen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Pensl kringlerne med sammenpisket æg, og bag dem i
- 25-30 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
- Glasur: Kog de 75 gram rabarber, sukker, vand, citronsaft og vaniljestang stille under låg i 10 min., og si saften uden at presse frugten i sigten.
- Sigt flormelissen, og rør 3-4 spsk. rabarbersaft i, til passende konsistens – justér evt. konsistensen med 1-2 teskeer kogende vand. Dryp glasuren over kringlen, og drys med ristede mandelflager.