Krydderkage med abrikos og hvid chokolade
Til de dage, hvor du skal forkæles.
Næringsindhold
- Energi pr. person:240 Kcal
8
Ingredienser
- 100 g mandelmel (afskallede mandler blendet til mel)
- 75 g Bagesød eller Perfect Fit
- 50 g rugmel
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 75 g tørrede abrikoser
- 50 g hasselnødder
- revet skal og saft fra 1 appelsin
- 5 æg
- 1 dl rapsolie eller macadamianøddeolie
- 100 g sukkerfri hvid chokolade.
- Topping:
- 100 g mørk chokolade, min 70 %
- 2 spsk kokosmel.
Sådan laver du krydderkage:
- Bland mandelmel, BageSød, rugmel, bagepulver og krydderier.
- Hak abrikoser og mandler groft og bland dem med melblandingen.
- Pisk æggene sammen og tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og olie. Vend det sammen med melblandingen. Bag kagen i en springform. Bag dem ved 160 grader varmluftovn i ca. 25 min.
- Lag kagen køle af.
- Smelt chokoladen over et vandbad. Fordel den over kagen og drys med kokosmel. Server evt. sukkerfri vaniljeis til.
- 240 kcal pr. stk. uden sukkerfri is.
- Prøv også mousse med mørkchokolade, valnødder og ananaskirsebær