Kryddersild med æblekarry

Kryddersild med æblekarry

(4 pers.)

Ingredienser

  • 4 kryddersild, gammeldags modnede og marinerede.
  • Æblekarry:
  • 2 hårdkogte æg
  • 1½ dl god mayonnaise
  • 1-2 tsk. karry
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. sojasauce
  • salt, peber
  • 1 æble, gerne med rød skræl
  • Pynt:
  • karse og løgskiver

  1. Skær silden i 3-4 cm’s stykker, og læg dem i en skål.
  2. Pil blommerne ud af æggene, og mos dem. Rør æggeblommerne med mayonnaise, karry, citronsaft, sukker, sojasauce, salt og peber. Hak hviderne og rør dem i.
  3. Skær æblet i tynde både, og fjern kernehuset. Vend æblebådene i karryblandingen. Fordel blandingen over silden eller server den til. Pynt med karse og løgskiver.