Krydrede æbleskiver med blødende hjerte af mørk chokolade
Både børn og voksne vil elske disse syndige chokoladebomber med et hjerte af blød chokolade. En opskrift af
4 personer
Ingredienser
- Grunddej:
- 50 g gær
- 100 ml vand, lunet
- 400 ml kærnemælk
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 1 portion grunddej
- 80 g god kakao
- 1 tsk kanel
- 1 tsk allehånde eller brun-kagekrydderi
- lidt smør, smeltet
- Chokoladefyld:
- 200 g god mørk chokolade
- 120 ml fløde
- Flødeskum med ahornsirup:
- 200 ml piskefløde
- ahornsirup efter smag og behag
- Desuden:
- flormelis til at drysse over æbleskiverne
Sådan gør du
- Grunddej:
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
- Chokoladefyld:
- Hak chokoladen i småstykker, og kom det i en skål. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen med det samme. Lad det stå i 2 minutter, og rør det så helt glat. Lad chokoladen stivne helt på køl inden brug.
- Flødeskum:
- Pisk fløden til blødt skum. Hæld ahornsirup på skummet, og lad det synke let i fløden.
- Bagning:
- Erstat 80 g mel i grundopskriften med kakaoen, og sigt kanel og allehånde i dejen sammen med melet.
- Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk kold chokoladefyld midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig. Anret de lune æbleskiver i en skål, og drys med flormelis. Server flødeskum med ahornsirup ved siden.