Krydrede julemuffins
Disse krydrede muffins klæder julebordet og nydes bedst med gløgg eller varm kakao. Og så kan de laves på under en time.
12 muffins
Ingredienser
- 2 æg
- 110 g rørsukker
- 1 spsk vaniljeessens
- 1 spsk kakao, uden sukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 110 g hvedemel
- 110 g smør, smeltet
- 100 g smør, blødt
- 180 g flormelis
- ½ vaniljestang, korn heraf
- 1 spsk kakao, uden sukker
- 1 spsk sødmælk
- 1 tsk guldglimmer
Sådan bager du de krydrede julemuffins
- Pisk æg, sukker, vaniljeessens og alle krydderierne med et piskeris til en tyk æggesnaps.
- Sigt melet i æggesnapsen, og rør.
- Kom det smeltede, afkølede smør i, og rør forsigtigt.
- Kom dejen i en metal muffinform med guldpapirforme i hullerne.
- Bag kagerne på 180 grader i ca. 10 minutter. Lad kagerne afkøle helt.
Creme:
- Lav cremen imens.
- Pisk det bløde smør luftigt med flormelis, vaniljekorn og kakao. Tilsæt mælk.
- Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle (eller en frysepose med hul i hjørnet), og sprøjt cremen på de afkølede muffins.
- Pynt med guldglimmer.