Krydrede julemuffins

Krydrede julemuffins

Disse krydrede muffins klæder julebordet og nydes bedst med gløgg eller varm kakao. Og så kan de laves på under en time.

12 muffins

Ingredienser

  • 2 æg
  • 110 g rørsukker
  • 1 spsk vaniljeessens
  • 1 spsk kakao, uden sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 110 g hvedemel
  • 110 g smør, smeltet
  • 100 g smør, blødt
  • 180 g flormelis
  • ½ vaniljestang, korn heraf
  • 1 spsk kakao, uden sukker
  • 1 spsk sødmælk
  • 1 tsk guldglimmer

Sådan bager du de krydrede julemuffins

  1. Pisk æg, sukker, vaniljeessens og alle krydderierne med et piskeris til en tyk æggesnaps.
  2. Sigt melet i æggesnapsen, og rør.
  3. Kom det smeltede, afkølede smør i, og rør forsigtigt.
  4. Kom dejen i en metal muffinform med guldpapirforme i hullerne.
  5. Bag kagerne på 180 grader i ca. 10 minutter. Lad kagerne afkøle helt.

Creme:

  1. Lav cremen imens.
  2. Pisk det bløde smør luftigt med flormelis, vaniljekorn og kakao. Tilsæt mælk.
  3. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle (eller en frysepose med hul i hjørnet), og sprøjt cremen på de afkølede muffins.
  4. Pynt med guldglimmer.