Mild og cremet blomkålssuppe
Den milde blomkålssmag er vidunderlig i en let og cremet suppe. Servér med croutoner af en rest surdejsbrød og lidt sprødstegt bacon til. Bedst af alt så er blomkålssuppen nem og hurtig at lave, meget budgetvenlig - og så mætter den godt.
4 person
Total:30 minutter
Ingredienser
Blomkålssuppe
- 1 løg
- 1 blomkål
- 1 bagekartoffel, ca. 200 g
- 1 spsk olivenolie
- 3 kviste timian
- 1 liter hønsefond
- 1 dl piskefløde
- flagesalt og peber
Brødcroutoner
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød
- ½ dl olivenolie
- flagesalt
Tilbehør
- 1 bundt kørvel
- 100 g bacon i tern
- Suppe: Pil og hak løget. Del blomkål i buketter. Skræl kartoflen og skær i små tern.
- Varm olien i en gryde, og svits løget. Tilsæt blomkål, kartofler og timian, og hæld bouillon i gryden. Kog i ca. 10 minutter, til blomkålen er godt mør og tag timiankvistene op.
- Hæld bouillonen fra og blend suppen, mens du gradvist spæder til med bouillon og dernæst med fløde, indtil suppe har en cremet og let konsistens. Smag suppen til med flagesalt og peber.
- Croutoner: Skær brødet i tern, eller riv det i grove stykker. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt. Steg croutonerne sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 5 minutter.
- Bacon: Steg bacon sprød på en tør pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir.
- Anret suppen i skåle, og drys med bacon og croutoner. Pynt med kørvel.
Skønne supper
-
Ingefærsuppe
-
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
-
Tomatsuppe med rosmarinbrød
-
Peberrodssuppe med blåmuslinger
-
Nem hønsekødssuppe
-
Kyllingesuppe med nudler og grønt
-
Forårssuppe med asparges og kylling
-
Tomatsuppe med pasta
-
Klar kyllingesuppe med grønkål, ingefær og chili
-
Thai-kokosmælk suppe
-
Bønnesuppe med avocado