Nem blomkålssuppe

Mild og cremet blomkålssuppe

Den milde blomkålssmag er vidunderlig i en let og cremet suppe. Servér med croutoner af en rest surdejsbrød og lidt sprødstegt bacon til. Bedst af alt så er blomkålssuppen nem og hurtig at lave, meget budgetvenlig - og så mætter den godt.

4 person

Total:30 minutter

Ingredienser

Blomkålssuppe

  • 1 løg
  • 1 blomkål
  • 1 bagekartoffel, ca. 200 g
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 1 liter hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Brødcroutoner

  • 4 skiver daggammelt surdejsbrød
  • ½ dl olivenolie
  • flagesalt

Tilbehør

  • 1 bundt kørvel
  • 100 g bacon i tern

  1. Suppe: Pil og hak løget. Del blomkål i buketter. Skræl kartoflen og skær i små tern.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løget. Tilsæt blomkål, kartofler og timian, og hæld bouillon i gryden. Kog i ca. 10 minutter, til blomkålen er godt mør og tag timiankvistene op.
  3. Hæld bouillonen fra og blend suppen, mens du gradvist spæder til med bouillon og dernæst med fløde, indtil suppe har en cremet og let konsistens. Smag suppen til med flagesalt og peber.
  4. Croutoner: Skær brødet i tern, eller riv det i grove stykker. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt. Steg croutonerne sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 5 minutter.
  5. Bacon: Steg bacon sprød på en tør pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir.
  6. Anret suppen i skåle, og drys med bacon og croutoner. Pynt med kørvel.