Krydret chokolade-orange-sorbet
En mørk og dyb chokoladesmag med et minimum af kalorier. Et hit hos chokoladeelskere.
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 50 g Valrhona-kakaopulver
- 150 g dadler, gerne friske eller medjool
- 7 dl vand
- 1 øko-appelsin, saft og skal herfra
Sådan laver du krydret chokolade-orange-sorbet:
- Hak chokoladen så fint som muligt, gerne i en blender sammen med kakaopulveret. Udsten og hak dadlerne, og kom i en gryde med vandet. Lad det simre i ca. 5 min, og lad det derefter køle af, før det hældes over den hakkede chokolade og kakaopulveret.
- Blend med appelsinsaft og -skal, til massen er helt ensartet. Kør den efterfølgende igennem en si, så eventuelt daddelskind sigtes fra. Frys sorbetmassen i en ismaskine efter anvisningerne. Alternativt fryses sorbeten i ca. 2 timer, hvorefter den blendes på en blender eller foodprocessor. Gentag proceduren efter endnu to timers frys, hvorefter sorbeten får lov at fryse færdig ca. 3-4 timer i fryseren.
- Ved at blende undervejs, undgår du, at der dannes for store iskrystaller, og isen bliver hård og flaget, og ikke cremet og blød. Lad isen stå en halv time i køleskabet før servering.
PRØV OGSÅ: Chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner