focaccia

Krydret focaccia

1 brød – 10 stk

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 15 g gær eller 1½ tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g fuldkornsspeltmel eller grahamsspeltmel
  • 250 g til 300 g italiensk mel type 00
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • 50 g semidried tomater
  • flaget havsalt
  • oregano eller rosmarin

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker. Dæk skålen med plastfilm og lad det stå lunt i 15 min. Tilsæt salt, olie og derefter det meste af melet og rør det sammen. Ælt dejen godt igennem med resterende mel. Læg dejen i skålen og lad den hæve lunt og tildækket i en time. Ælt dejen igennem, bred den ud på et stykke bagepapir i ca. 30 x 20 cm størrelse og lad den hæve tildækket i 30 min. Lav fordybninger med fingrene i dejen og læg tomaterne i. Pensl med olie, drys havsalt og oregano på og bag focacciaen ved 200° ca. 20 min. Lad den afkøle og skær den i 10 stykker.