Krydret focaccia
1 brød – 10 stk
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 15 g gær eller 1½ tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 2½ dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 100 g fuldkornsspeltmel eller grahamsspeltmel
- 250 g til 300 g italiensk mel type 00
- 1 spsk olivenolie til pensling
- 50 g semidried tomater
- flaget havsalt
- oregano eller rosmarin
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker. Dæk skålen med plastfilm og lad det stå lunt i 15 min. Tilsæt salt, olie og derefter det meste af melet og rør det sammen. Ælt dejen godt igennem med resterende mel. Læg dejen i skålen og lad den hæve lunt og tildækket i en time. Ælt dejen igennem, bred den ud på et stykke bagepapir i ca. 30 x 20 cm størrelse og lad den hæve tildækket i 30 min. Lav fordybninger med fingrene i dejen og læg tomaterne i. Pensl med olie, drys havsalt og oregano på og bag focacciaen ved 200° ca. 20 min. Lad den afkøle og skær den i 10 stykker.