Krydret gulerodskage

Krydret gulerodskage

Nem og lækker gulerodskage med masser af gode krydderier og en skøn creme af flødeost på toppen.

ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 300 g farin
  • 4 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. tørret stødt ingefær
  • 1 spsk. kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ dl yoghurt
  • 200 g gulerod
  • skal fra 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 150 g dadler
  • Creme:
  • 150 g flødeost
  • 75 g smør
  • 3 spsk. florsukker

Sådan bage du gulerodskage

  1. Rør smør og farin blødt ogcremet med en håndmikser.Tilsæt et æg ad gangen, ogpisk grundigt mellem hvert æg.Bland mel, bagepulver, ingefær,kanel, nellike og kardemommei en skål, og rør melblandingeni smørblandingen. Tilsætyoghurt, groftrevet gulerod,fintrevet citronskal, citronsaftog hakkede dadler (uden sten).Bland det hele til en ensartetdej.
  2. Kom dejen i en bradepande(23 × 23 cm) beklædt medbagepapir.
  3. Stil kagen midt i ovnen ved180 gr. i ca. 45 min., eller tilkagen er gennembagt, og derikke kommer dej med op, hvisdu stikker i den med en strikkepind.
  4. Skær kagen ud i portionsstykker.rør cremen sammen,og lav små toppe som pyntmed en sprøjtepose.