Krydret kylling med rodfrugter

Krydret kylling med rodfrugter

Lækker krydret kylling serveret med ovnbagte pastinakker, gulerødder og kartofler med skøn dip.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 kylling
  • 2 spsk olie
  • 1 portion jerk (se opskrift nederst på siden) eller
  • 2-3 spsk karry og 1 spsk salt
  • Ovnbagte rodfrugter:
  • 500 g pastinakker (stænger)
  • 500 g gulerødder (stænger)
  • 500 g kartofler (både)
  • 1 dl olivenolie
  • 1⁄2 dl æblecidereddike
  • ca. 1 spsk groft salt
  • Dip:
  • 1⁄2 liter yoghurt naturel
  • 3 fed hvidløg (knuste)
  • 3 spsk purløg (fintklippet)
  • Tilbehør:
  • grøn salat

  1. Klip rygsøjlen fra kyllingenmed en fjerkræsakseller brug en kniv. Fold kyllingen fladt ud i en bradepande med bagepapir. Gnid kødet med olie og krydderier.
  2. Bland grønsagerne medolie i et andet ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir. Bag kyllingen og grønsagernesammen i en175 grader varm ovn med varmluft ca. 45 min.
  3. Rør yoghurt med hvidløg og purløg og smag til med salt ogpeber.Krydr de bagte grønsagermed eddike og salt.
  4. Klip eller skær kyllingen ud i 8 stykker. Anret kyllingestykkerne med grønsager, salat ogyoghurtdip og server.