Krydret kylling med rodfrugter
Lækker krydret kylling serveret med ovnbagte pastinakker, gulerødder og kartofler med skøn dip.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/bagetid: ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- 1 kylling
- 2 spsk olie
- 1 portion jerk (se opskrift nederst på siden) eller
- 2-3 spsk karry og 1 spsk salt
- Ovnbagte rodfrugter:
- 500 g pastinakker (stænger)
- 500 g gulerødder (stænger)
- 500 g kartofler (både)
- 1 dl olivenolie
- 1⁄2 dl æblecidereddike
- ca. 1 spsk groft salt
- Dip:
- 1⁄2 liter yoghurt naturel
- 3 fed hvidløg (knuste)
- 3 spsk purløg (fintklippet)
- Tilbehør:
- grøn salat
- Klip rygsøjlen fra kyllingenmed en fjerkræsakseller brug en kniv. Fold kyllingen fladt ud i en bradepande med bagepapir. Gnid kødet med olie og krydderier.
- Bland grønsagerne medolie i et andet ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir. Bag kyllingen og grønsagernesammen i en175 grader varm ovn med varmluft ca. 45 min.
- Rør yoghurt med hvidløg og purløg og smag til med salt ogpeber.Krydr de bagte grønsagermed eddike og salt.
- Klip eller skær kyllingen ud i 8 stykker. Anret kyllingestykkerne med grønsager, salat ogyoghurtdip og server.