kylling i fad

Krydrede kyllingelår med fetadip og kålsalat

Kylllingelårene har smag fra det mellemøstlige køkken i denne libanesiske ret, som skal simre i 45 minutter. Sødmen fra de brunede løg og kanel vil få dit køkken til at dufte fantastisk. TIP: Her er brugt hele kyllingelår, men det kan også være en hel kylling, der parteres.

4

Total:55 minutter

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g løg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 dl vand

Salat:

  • ½ spidskål
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • saft fra ½ citron

Fetadip:

  • 150 g feta
  • 150 g græsk yoghurt (10%)

Desuden - til pynt:

  • 2 spsk sesamfrø
  • 50 g granatæblekerner

Sådan gør du:

  1. Kylling: Krydr kyllingelårene med salt og peber, og brun den på begge sider i olien i en gryde. Tag dem op og læg til side.
  2. Skær løgene i strimler og kom dem i gryden. Svits dem ved middel varme i 15 minutter, til de falder sammen og bliver lysebrune. Kom kanel og spidskommen ved og lidt mere salt og peber.
  3. Læg kyllingen ned i løgene og hæld vand ved. Kom låg på og kyllingen simre i 40 minutter.
  4. Salat: Snit kålen fint og bland med grofthakket mynte, persille og citronsaft.
  5. Fetadip: Smuldr fetaen og rør den sammen med græsk yoghurt. Krydr med lidt peber. Rist sesamfrøene i en tør pande ved middel varme, til de bliver gyldne.
  6. Pynt: Kom sesamfrø granatæblekerner over kyllingen og server med salat og dip