Krydret lammekofta
Sund og krydret lammekofta med lun pita og salat med gulerødder.
Næringsindhold
- Energi pr. person:760 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:21 %
- Kulhydrat:49 %
4
Ingredienser
- 500 g hakket lammekød
- 60 g reven brødkrumme
- 1 hakket løg
- 1-2 knuste fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1½ tsk garam masala (færdigkøbt indisk krydderiblanding)
- 2 spsk yoghurt.
- 2 tsk olie til stegning.
- 8 fuldkornspita (fra Hatting Bageri).
- 3 groftrevne gulerødder
- 1 groftreven persillerod
- 50 g babyspinat
- citronsaft
- 2 dl yoghurt 10%
- ½-1 tsk spidskommen.
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til lammekoftaen til en fast fars.
- Del og form farsen til otte lidt aflange, store frikadeller og steg dem gyldne på alle sider i olie. Ryst panden godt under stegningen, så de bliver jævnt gyldne.
- Lun pitabrødene efter anvisningen på pakningen.
- Bland gulerødder, persillerod og spinat med lidt citronsaft, salt og peber og servér salaten med yoghurt, der er smagt til med spidskommen, evt. koriander, lune pitabrød og saftige, krydrede lammekofta.