Opskrift på krydret lammekofta

Krydret lammekofta

Sund og krydret lammekofta med lun pita og salat med gulerødder.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    760 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 60 g reven brødkrumme
  • 1 hakket løg
  • 1-2 knuste fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk garam masala (færdigkøbt indisk krydderiblanding)
  • 2 spsk yoghurt.
  • 2 tsk olie til stegning.
  • 8 fuldkornspita (fra Hatting Bageri).
  • 3 groftrevne gulerødder
  • 1 groftreven persillerod
  • 50 g babyspinat
  • citronsaft
  • 2 dl yoghurt 10%
  • ½-1 tsk spidskommen.

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne til lammekoftaen til en fast fars.
  2. Del og form farsen til otte lidt aflange, store frikadeller og steg dem gyldne på alle sider i olie. Ryst panden godt under stegningen, så de bliver jævnt gyldne.
  3. Lun pitabrødene efter anvisningen på pakningen.
  4. Bland gulerødder, persillerod og spinat med lidt citronsaft, salt og peber og servér salaten med yoghurt, der er smagt til med spidskommen, evt. koriander, lune pitabrød og saftige, krydrede lammekofta.