toddy

Skøn krydret toddy med ingefær, nelliker & kanel

En kold december måned kan byde på masser af hygge - gerne med noget varmt at drikke. Her byder vi på en superlækker toddy, der skal nydes rygende varm:

4

Ingredienser

  • ¾ liter æblecider
  • 1,5 dl koncentreret tranebær- eller aroniabærsaft
  • 1 ubehandlet appelsin i skiver
  • 1 ubehandlet citron i skiver
  • 4-5 cm frisk ingefær i papirtynde skiver
  • 6 hele nelliker
  • et par kanelstænger
  • 1-2 spsk rørsukker eller honning efter smag
  • ½ tsk revet muskatnød

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne i en gryde og varm toddyen til kogepunktet.
  2. Lad blandingen trække og simre lidt, men den må ikke koge, og smag den til, før den serveres.
  3. Energi pr. person: 130 kcal, fedt 2%, protein 1%, kulhydrat 97%