Opskrift på arabisk kylling

Kylling à la tusinde og en nat

4

Ingredienser

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 10 cm revet ingefær
  • 1 kg kyllingefilet
  • 1 tsk garam masala
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • ¼ tsk muskatnød
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 chili
  • 4-5 kardemommekapsler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse tomater.
  • Pynt:
  • Koriander
  • ristet kokos
  • 1 dl mandler
  • 1 dl sultanas (lyse rosiner)

  1. Læg cashewnødderne i blød natten over. Si vandet fra og blend nødderne til en fin pasta.
  2. Hak løg, hvidløg og ingefær, og kom det i en gryde med kokosolie. Tilsæt alle krydderierne. Lad det det stå på svag varme i ca. 15 min. Rør kokosmælk og de blendede cashewnødder i og kog op – lad det stå i ca 5 min, og kom evt lidt mere garam masala i.
  3. Pynt med cashewnødder, ristet kokos (rist kokosmel på en tør pande til det begynder at dufte), rosiner og masser af koriander.