Kylling, hokkaido og chimichurri
Kylling med græskar i en fin kombination, som smager herligt.
Næringsindhold
- Energi pr. person:463 Kcal
- Fedt:47 %
- Protein:37 %
- Kulhydrat:16 %
3 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 hokkaido
- 1 lille kylling eller 3 hele lår
- Lidt olivenolie
- Salt
- 1 citron
- Chimichurri:
- 2 håndfulde, bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk oregano
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. chiliflager
- ½ dl rødvinseddike
- Salt
- ½ dl olivenolie
Sådan gør du
- Skrub hokkaidoen. Flæk den, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i både.
- Del kyllingen i 8-10 stykker. Kom kylling og græskar i et stort, ovnfast fad.
- Dryp med olivenolie og salt. Skær citronen i skiver, og læg den ved. Bag det hele i den varme ovn i cirka 40 minutter.
- Afslut eventuelt med grill, hvis det er nødvendigt at give kyllingeskindet mere farve.
- Blend persille, oregano, hvidløg og chili i en foodprocessor sammen med eddike.
- Blend kun til chimichurrien er rustik. Krydr den med salt. Kom chimichurrien i en skål, og hæld olivenolie over.
- Lad den trække indtil servering.
- Servér hokkaido og kylling toppet med chimichurri