Kylling i fad: Nem pesto-kylling på flødekartofler
Et fad med kylling passer sig selv i ovnen, mens du laver noget andet. Smart! Kyllingekød har ikke meget smag i sig selv – derfor bruger vi her pesto, feta og bacon til at gøre kødet ekstra delikat.
Ingredienser
Kylling:
- 4 kyllingebrystfileter
- Salt og peber
- 100 g fetaost
- 3 spsk. rød pesto, enten færdiglavet eller se opskrift herunder
- 140 g bacon
- 2 spsk. smør
Flødekartofler:
- 800 g kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl revet ost
- 3 dl piskefløde
- 1 dl mælk
Pynt med:
- Persille
Tilbehør:
- Grøn salat
Sådan laver du kylling i fad:
- Flødekartofler: Skræl og skær kartoflerne i skiver. Skræl og hak løg og hvidløg. Bland kartofler, løg, hvidløg, salt, peber og ost i et smurt ovnfast fad.
- Bland fløde og mælk, og hæld det over kartoflerne. Bag i ovnen ved 225 grader i ca. 35 min.
- Kylling: Gå kyllingebrysterne efter, så du kun har rent kød. Læg dem mellem en frysepose, og bank kødet ud med en kødhammer eller kagerulle. Kødet skal ikke være mere end 1 cm tykke. Krydr kødet med salt og peber.
- Smuldr fetaosten, og mos den over kyllingen. Fordel pestoen på. Rul kødet stramt sammen og snur baconskiverne rundt om dem.
- Brun kyllingerullerne over det hele på en pande med smør.
- Læg rullerne oven på kartoflerne, og bag dem i ovnen, til kyllingen er gennemstegt, ca. 15 min. Kontroller, at kyllingen er gennemstegt. Pynt med persille og server med salat.