Kylling i karry med hvidkål, løg og æbler

Kylling i karry med hvidkål, løg og æbler

En krydret karry-klassiker i nyere version. Vælg selv om du vil spise ris, kartofler eller et godt brød hertil.

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 3-400 g plukkede kyllingerester fra den helstegte kylling i går – eller fersk kylling i strimler
  • 1 spsk smør
  • 500 g hvidkål, groft skåret
  • 200 g løg i grove tern
  • 2 spsk karry
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 madæble, fx belle de boscoop eller cox orange, skåret i både
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mandler, grofthakkede
  • frisk koriander eller karse til pynt

Sådan laver du kylling i karry:

  1. Varm ovnen op til 200 grader. Smelt smørret i en pande eller gryde, som kan tåle at gå i ovnen.
  2. Sautér kylling, hvidkål, løg og karry i smørret, og krydr med salt og peber. Vend æblebåde og fløde i, og drys mandlerne på toppen. Sæt gryden i ovnen i 20 minutter.
  3. Server den færdige karry-kylling med koriander eller karse på toppen, og vælg selv om du har lyst til at servere ris, kartofler eller brød hertil.
  4. FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/