Sådan laver du kylling med hvidvin og svampe i stegeso
At lave mad i en stegeso eller lercocotte giver ekstra smag. Det er god gæstemad, fordi det kan laves i forvejen, og der er ofte mad til flere dage. Her er en opskrift på portionskyllinger i hvidvin, der er en let ret, hvor du bruger poussiner. Kan du ikke skaffe det, kan du sagtens bruge en hel kylling delt i mindre stykker. Se her, hvordan du tilbereder kylling i stegeso. Nemt og lækkert!
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Det det skal du bruge:
- 4 portionskyllinger (kaldes også poussiner)
- ELLER 1 hel kylling delt i mindre stykker
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 250 g skalotteløg (i skiver)
- salt og friskkværnet peber
- 1/2 flaske hvidvin (f.eks. Riesling)
- 500 g svampe (f.eks. portobellosvampe)
- Tilbehør:
- Grøn salat med olie-eddikedressing og godt hvedebrød
Sådan laver du kylling i stegeso
- Skær portionskyllingerne over i halve. Eller del den hele kylling i mindre dele.
- Brun kødet i smør og olie på en pande sammen med skalotteløg og krydr med salt og peber.
- Kom det hele med hvidvin i en stegeso, lercocotte eller et ovnfast fad med låg.
- Sæt det i en 175 grader varm ovn og bag, til kødet er gennemstegt (ca. 1 time).
- Steg skiver af svampe på en tør pande i et par minutter. Krydr med salt og kom dem i retten.
- Servér den hvidvinsstegte portionskylling med brød og frisk grøn salat vendt i olie-eddikedressing.