Sådan laver du kylling med brombær og estragon

Nem mandagsmiddag: Kylling med brombær og estragon

Supernem hverdagsmad, der smager af en million! Servér gerne en stor, fyldig salat til den lækre kylling.

Til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Nem kylling med brombær og estragon
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 kylling
  • 1 økologisk citron
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt
  • 300 g brombær
  • 2 håndfulde estragon

Sådan laver du kylling med brombær og estragon:

  1. Skrub kartoflerne, halvér dem, dryp dem med lidt olivenolie og salt, og kom dem i et ovnfast fad. Bag dem ved 220 grader i 10 min.
  2. Partér imens kyllingen. Skær den i 10 stykker (overlår, underlår, bryst halveret og vinger).
  3. Skær citronen i skiver, og vend citronskiver og kylling med kartoflerne. Dryp med en smule mere olie og salt, og steg hele balladen i den varme ovn i 45-60 min, eller til kyllingen er gennemstegt. Vend rundt undervejs.
  4. Vend brombær og estragon forsigtigt med det hele, og varm dem med i ½-1 minut.

TIP

Partér gerne kyllingen, så brysterne bliver på benet, så har kødstykkerne mere ensartet stegetid.