Kyllingetagine med oliven og saltet citron
Tagine er navnet på en nordafrikansk ret og et helt særligt lerfad med et kegleformet låg med et lille hul i toppen. Du kan dog sagtens lave den dejlige ret i en god støbejernsgryde
4
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Lynsaltede citroner:
- 2 citroner (øko)
- ¼ liter vand
- 2 spsk. groft salt
Tagine:
- 4-8 kyllingeoverlår
- 2 spsk. olivenolie
- 15 g smør
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 20 g frisk ingefær
- 2 spsk. hakket persille
- 2 spsk. hakket koriander
- 2 stykker lynsaltet citron
- 1 tsk. sød paprika
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 nip safran eller ¼ tsk. stødt gurkemeje
- 3 dl hønsebouillon (eller vand)
- 75 g grønne oliven
- evt. honning
Tilbehør:
- f.eks. ristede rodfrugter couscous, ris eller brød
- evt. 75 g granatæblekerner
Sådan gør du:
- Lynsaltede citroner: Vask citronerne, og skær dem i kvarter. Kog dem i vand med salt i ca. 30 min., til skallen er helt mør. Afkøl.
- Tagine: Brun kyllingestykkerne i lidt olie og smør på en pande eller i en stegegryde. Læg dem på en tallerken.
- Pil/skræl løg, hvidløg og ingefær, og hak dem fint. Skyl og hak persille og koriander. Skrab frugtkødet ud af 2 kvarte saltede citroner, fjern kernerne, og hak det fint. Gem skallerne.
- Bland citronkødet med løg, hvidløg, ingefær, krydderurter og krydderier i en tagine eller en stegegryde. Tilsæt olie og smør, og varm det igennem under omrøring.
- Vend kyllingestykkerne i blandingen, læg låg på, og lad dem simre i 5 min.
- Tilsæt bouillon eller vand, læg låg på, og lad retten simre i ca. 25 min., til kyllingen er gennemvarm – vend kyllingestykkerne en gang undervejs.
- Skær citronskallerne i tynde strimler, og drys dem over retten sammen med de grønne oliven. Læg låg på, og lad retten simre 5 min. mere. Smag evt. til med en smule honning.
- Server f.eks. med ristede rodfrugter, dampet couscous, kogte ris eller brød.