Kyllingetagine med oliven og saltet citron

Kyllingetagine med oliven og saltet citron

Tagine er navnet på en nordafrikansk ret og et helt særligt lerfad med et kegleformet låg med et lille hul i toppen. Du kan dog sagtens lave den dejlige ret i en god støbejernsgryde

4

Total:1 time 45 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

Lynsaltede citroner:

  • 2 citroner (øko)
  • ¼ liter vand
  • 2 spsk. groft salt

Tagine:

  • 4-8 kyllingeoverlår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. hakket koriander
  • 2 stykker lynsaltet citron
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 nip safran eller ¼ tsk. stødt gurkemeje
  • 3 dl hønsebouillon (eller vand)
  • 75 g grønne oliven
  • evt. honning

Tilbehør:

  • f.eks. ristede rodfrugter couscous, ris eller brød
  • evt. 75 g granatæblekerner

Sådan gør du:

  1. Lynsaltede citroner: Vask citronerne, og skær dem i kvarter. Kog dem i vand med salt i ca. 30 min., til skallen er helt mør. Afkøl.
  2. Tagine: Brun kyllingestykkerne i lidt olie og smør på en pande eller i en stegegryde. Læg dem på en tallerken.
  3. Pil/skræl løg, hvidløg og ingefær, og hak dem fint. Skyl og hak persille og koriander. Skrab frugtkødet ud af 2 kvarte saltede citroner, fjern kernerne, og hak det fint. Gem skallerne.
  4. Bland citronkødet med løg, hvidløg, ingefær, krydderurter og krydderier i en tagine eller en stegegryde. Tilsæt olie og smør, og varm det igennem under omrøring.
  5. Vend kyllingestykkerne i blandingen, læg låg på, og lad dem simre i 5 min.
  6. Tilsæt bouillon eller vand, læg låg på, og lad retten simre i ca. 25 min., til kyllingen er gennemvarm – vend kyllingestykkerne en gang undervejs.
  7. Skær citronskallerne i tynde strimler, og drys dem over retten sammen med de grønne oliven. Læg låg på, og lad retten simre 5 min. mere. Smag evt. til med en smule honning.
  8. Server f.eks. med ristede rodfrugter, dampet couscous, kogte ris eller brød.

Tip:

Opbevar resten af de saltede citroner i lagen i et sylteglas i køleskabet. Brug dem til at krydre gryderetter med kylling, gris og lam, til fiseretter og i dressinger, hummus og pesto.