Lækker orientalsk and til mortensaften
Denne salat er et lækkert, friskt oggodt alternativ til den klassiske and, vi ellers har for vane at servere for(eller få serveret af) venner og familie på Mortensaften.
SPINATSALAT MED AND OG NUDLER
(4 pers)
4 andebryster
4 store håndfulde frisk spinat
320 g nudler (gerne boghvede-nudler)
Marinade/dressing:
2 dl soja
2 dl risvin (sake) eller tør sherry
10 spsk. flydende akaciehonning
2 dl sesamolie
2 fint revet frisk ingefær
2 fed hvidløg knust med kniven og fint hakket
1 bundt frisk koriander
1 lime delt i 4
½ fint hakket rød chili
1. Skil andeskindet fra brystet. Læg skindet til side. Rør marinaden sammen, og del den i to. Læg andebrysterne i marinaden. Dæk dem godt, og lad dem trække et par timer.
2. Kom andebrysterne i en stegepose sammen med marinaden, og steg i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet er gennemstegt og mørt.
3. Skær skindet i tynde strimler, og rist det sprødt på en slip let-pande. Krydr godt med salt. Lad det knasende sprøde skind dryppe af på fedtsugende papir.
4. Vask spinaten, og tør den godt. Kog nudlerne i letsaltet vand som anvist på pakken. Skyl dem derefter under koldt vand et minut, og lad dem afdryppe i sigte.
5. Bland nudlerne i en stor skål med den resterende marinade. Anret spinat, nudler og skiver af and i skåle, og drys med chili, og koriander. Server en kvart lime til salaten.
► SE OGSÅ: Salat med brombær og grillede vildtmedaljoner
► SE OGSÅ: Kylling i karry
► SE OGSÅ: Pulled beef med oliven, saltet ricotta og gremolata